Meny Stäng

Ett urval av behandlingar

Ej avbokad tid 24 timmar innan behandling, debiteras med fullt pris.

Fascia

Fascia är ett nätverk av bindväv utan början och slut och det omsluter i princip allt i kroppen – från muskler och skelett, till organ och celler.

Fascia är ett system av flexibel och rörlig bindväv som omsluter allt i hela kroppen. Om vårt fascia-system mår bra, då mår vi bra, men när fascian blir stel, spänd eller inflammerad får det konsekvenser.

En ”sjuk” fascia blir snabbt en ond cirkel. Inflammation uppstår, flödet av vätska och immunförsvar påverkas – och värken i sig gör vila och återhämtning svårare.

Läs mer ››

Behandling av Fascia på djupet

Massageterapi

Stopp! Innan du har gått för länge och doktorn vill sätta kniven i dig eller varför inte en cortisonspruta, låt Sabine göra ett försök att få ordning på dina problem.

Du kanske har snubblat och vrickat foten med ett utdraget ligament, eller har långvarigt sittande på kontor med nackproblem, eller kanske med ständig huvudvärk.

Första gången du kommer till Sabine bokar du två terapeutiska behandlingar med en veckas mellanrum (sök lediga tider ››). Sabine gör en tydlig anamnes, en undersökning och tester för att utesluta några strukturella skador samt gör upp en behandlingsplan tillsammans med dig.

Sabine använder delar av tankar och teknik inom kinesiologi i behandlingarna.

Kinesiologi kommer från grekiskans ord kinesis (rörelse) är vetenskapen om människans rörelser och är en metod att kommunicera med en annan persons nervsystem genom att testa spänningen i musklerna. Kinesiologen använder sig av s.k. manuell muskeltestning för att finna obalanser, spänningar och blockeringar i kroppen.

Gravidmassage

Du kan komma hit från första till sista veckan. Under graviditeten förändras kroppen vilket påverkar musklerna. Behandlingen utförs på en specialdesignad gravidkudde så du enkelt kan ligga på mage och få en avslappnande skön massage.

Har du inga problem så är en avkopplande massage en skön paus i vardagen, de flesta gravida upplever att de blir spända i ländryggen, axlarna åker ofta framåt då bysten blir tyngre och muskulaturen mellan skulderbladen blir spänd. Påfrestningar i musklerna kan leda till smärtor vilka en massage kan lösa upp.

Om du har problem med:

  • Foglossning och bäckenproblem
  • Gravidischias
  • Ont i kroppen, t.ex rygg/säte eller nacke/skuldror
  • Smärtor och stelhet i rygg, säte, nacke & skuldror
  • Karpaltunnelsyndrom
  • Ödem i ben och fötter

Då bokar du en ”Terapeutisk lång behandling” första gången så ska vi ta hand om dig.

Lymfmassage

Lymfsystemet det glömda systemet. Du som har fibromyalgi, smärta eller svullen kropp, läs vidare!

Om du har ett trögt lymfsystem blir vätskan kvar i kroppen och skapar irritation i vävnaden med inflammatoriska reaktioner som medför värk. Lymfsystemet producerar 2-4 liter lymfvätska per dygn och varför låta det stanna kvar..?

Med ett trögt lymfsystem blir alla slaggprodukter kvar i din kropp och det är då svårt för kroppen att ha ett fungerande immunförsvar.  Genom att gå på några lymfmassagebehandlingar gör att systemet kommer igång, du blir av med slaggprodukter och slipper smärta och värk, och känner dig lättare i kroppen.